Til hovedinnhold

Høyteknologisk kommunikasjon

WideNorth utvikler høyteknologi for trådløs kommunikasjon og signalbehandling.

Oppdatert
22. november 2023
Sensor fra Wide North.
Sensor fra Wide North.

Wide North

Nettside

https://widenorth.no/

Produkt

Kommunikasjonsteknologi

Støtte

ARTES / ARTES Core Competiveness / nasjonale følgemidler

Siden 2017 har WideNorth utviklet avansert og spesiallaget kommunikasjonsteknologi ved hjelp av støtte fra den europeiske romorganisasjonens ESAs ARTES-program.

Det har ført til ytterligere støtte fra ESA, for å videreutvikle teknologien til ferdige kommersielle produkter mot et krevende og spesialisert marked.

Wide North har også fått følgemidler fra Norsk Romsenter til støtte av prosessen fra forskning til utvikling av nye og avanserte produkter.

WideNorth utvikler høyteknologi for trådløs kommunikasjon og signalbehandling, blant annet modemer og instrumenter for signalprosessering. Disse brukes i satellitter og bakkestasjoner for satellitter, med mer.

Blant produktene fra WideNorth er også en ny generasjon programvaredefinert radio. Den kan brukes som satellittmodem for overføring av data til og fra satellitter, og er fem ganger raskere enn dagens teknologi. Det gir muligheten for å overføre mye større mengder data enn tidligere.

Den norske høyteknologibedriften startet med ingeniører fra Nera Satcom. WideNorth selger produktene sine blant annet til det nye kommersielle rommarkedet kalt NewSpace.

WideNorth utfører også forskning og utvikling av høyteknologiske produkter for andre.